Februárban fogadhatják el a rezsicsökkentésről szóló törvényt

Februárban születhet meg a 10 százalékos rezsicsökkentésről szóló törvény, amely arra is kötelezné a szolgáltatókat, hogy a számlaküldéssel egyidőben az árcsökkenés megvalósulásának részleteiről is tájékoztassák a fogyasztókat – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Németh Szilárd, a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkabizottság vezetője. Megerősítette, hogy további díjcsökkentések is napirenden vannak. 

Rámutatott: a negyedév végére szeretnék lezárni az ügyet, ugyanakkor bízik abban, hogy a szolgáltatók „előre gondolkodnak”, és már a februári számlaküldéskor tájékoztatják ügyfeleiket a távhő, a gáz és a villany árának 10 százalékos mérsékléséről.

A rezsicsökkentést ellenőrző bizottság elmúlt hetekben szerzett tapasztalatait felhasználva további változtatások is várhatók – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd. A politikus példaként említette, hogy sok kistelepülésen, főként a szegényebb családok pb-gázpalackkal fűtenek, vannak társasházak, ahol „nem albetétekre dobják szét a gázszámlát”, a társasházat a lakossági fogyasztói kategória helyett nagyfogyasztóként tartják nyilván, illetve megtudták azt is, hogy bizonyos megyékben „horrorára” van a kéményseprésnek.

A munkabizottság vezetője megerősítette: napirenden van a víz, a csatorna és a szemétszállítás díjának csökkentése is - olvasható a hirado.hu-n. 

Forrás: OrientPress

Kiemelt: